Sunday, 14 July 2013

Teringat Ramadhan di Kampung



Cam ade yang tak kena jer ngan tajuk entri ni.Tetiba Ramadhan kali ni terasa ‘tacing’ plak.

Ramadhan kali ni merupakan ramadhan ke 6  aku n family berpuasa di rantauan (macam la duk obersea…) Hari ni masuk hari ke 6 puasa. Teringat waktu masih tinggal bersama mak. Makanan yang wajib pada first puasa adalah bubur lambuk..huhu.. missnya bubur lambuk mak. Kat sini pun ade bubur lambuk, tapi manakan sama bubur lambuk mak dan ramuannya sangatlah berbeza.

Berbuka kat kampung plak, mesti penuh kat ruangan dapur mak yang sederhana besar tu . Maklumla adik beradik kami kan ramai…12 orang u..so, bila berkumpul time berbuka penuh la ngan juadah yang bermacam-macam..Oh tak sabar menunggu hujung ramadhan, supaya kami dapat berbuka bersama-sama. Kali ni tentu lebih meriah. Sebab Abg Ngah 1 famili akan beraya di kampung. Belum lagi dicampur ngan famili my sis, famili abang lagi sorang N adik ngan hubby  dia. Cepatlah Syawal menjelma. :)




ini dia bubur lambuk yang aku idamkan.. tapi ni sekadar gambar hiasan je ..  :(

 





 


 


 

 

1 comment:

  1. same goes to me. Tak sabar tunggu Syawal =)

    ReplyDelete